dimarts, 14 de novembre del 2017

Exposició sobre el moviment Freinet a València

Estos dies s’estan celebrant a la ciutat de València unes Jornades organitzades pel Col·lectiu de Mestres Jubilats Freinet per commemorar el 50é aniversari de la trobada que tingué lloc a Sant Pau d’Albocàsser (1967) on van assistir un grup de mestres valencians però també una representació de les escoles catalanes i de les ikastoles basques i que es considera l’inici de la construcció d’un model d’escola en valencià. Sense aquesta trobada no s’haguera arribat a l’aprovació de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià (1983) i tot i que encara queda molt de camí per fer si que és un moment per parar-nos per retre homenatge a estes persones que en temps molt durs (dictadura i transició) van creure que una altra escola era possible i es van posar mans a l’obra. El MCEP-PV ens sentim hereus així com ells es van sentir hereus dels mestres i mestres de la República.
Inauguració de l’exposició (2 de novembre)

Alguns membres del Col·lectiu de mestres jubilats Freinet amb el president de l’AVL
El dijous començaven les jornades amb la inauguració de l’exposició “50 anys construint un model d’escola en valencià” al Centre Octubre de Cultura Contemporània. En esta exposició es repassa la història del MCEP-PV des dels seus inicis a la Secció de Pedagogia de Lo Rat Penatfins al Moviment Cooperatiu d’Escola Popularpassant per l’Associació per la Correspondència i la Impremta Escolar (ACIES). Allà també es poden vore fotos amb els i les protagonistes, la forma d’organitzar-se al País Valencià, els congressos estatals i els estatges a l’estranger, actes de les reunions de treball, revistes escolars… en fi, una preciositat que a més han muntat de forma que es facilita que es convertisca en una exposició itinerant. Nosaltres ja la tenim demanada per al Congrés!
La presentació de l’acte fou a càrrec de Pilar CalatayudFerran ZurriagaAlfred Ramos (en nom del Col·lectiu de Mestres Jubilats Freinet i com a comissaris) i Ramon Ferrer com a president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua que ha segut l’entitat que ha finançat l’exposició.
Rosella  Antolí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada