dijous, 5 d’octubre del 2017

Algunes frases per pensar de John Dewey

"L'ideal és que tot xiquet vaja a l'escola i trobe allà oportunitats per al desenvolupament de totes les potencialitats d'una naturalesa de múltiples aspectes."

"Doncs una educació universal no només és aquella que extén els seus beneficis a tots, sinó aquella que satisfà la immensa varietat de les necessitats socials i de les capacitats i desitjos individuals"

"L'educació ha de conrear l'esperit social i el poder per actuar socialment amb major asiduïtat encara que conreà l'ambició individual per a l'èxit material en el passat. El mètodes i motius de competició han de ser substituïts pels de cooperació. El desig de treballar, per avantatge mutu, amb la resta, ha de constituir la força controladora a l'administració i instrucció escolars. En comptes d'imbuir als individus la idea que el seu objectiu és aguditzar les seues facultats per assolir una personalitat han d'ésser educats en capacitat per a l'organització intel·ligent, de manera que puguen unir-se als demés en una lluita comuna contra la pobresa, l'enfermetat, la ignorància, la credulitat i el gaudi inferiors. Ha d'haver un objectiu i mètodes que traslladen els primitius ideals de política democràtica a la indústria i a les finances.
Només caldria conservar el primitiu ideal individualista respecte als mètodes de pensament i de juí; en aquests hauran de ser intensificats. La democràcia serà una farsa si els individus no són preparats per a pensar per ells mateixos, per a jutjar independentment, per a ser crítics, per a ser capaços de discernir les propagandes subtils i els motius que les inspiren."

"Aprendre a actuar amb i per als demés mentre s'aprén a pensar i jutjar per ú mateix."

Dewey Alguns aspectes de l'educació moderna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada